15 december 2023

Cursus Klik & Tik

Het internet is voor iedereen, maar niet iedereen weet hoe het werkt. In de cursus Klik & Tik in Ontmoetingscentrum Ons Mevrouw in Middelbeers leer je met de computer en internet werken. Deze cursus is voor iedereen. Of je nu nog nooit met een computer hebt gewerkt, of juist al een beetje ervaring hebt en meer wilt leren. Je werkt zelfstandig en in eigen tempo. Een medewerker van de Bibliotheek staat voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt.
Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. Je gaat aan de slag met het bekijken van websites, zoeken met een zoekmachine en het downloaden, aanvragen en invullen van formulieren. Tot slot leer je in een veilige omgeving hoe je sociale media, zoals Facebook, Skype en WhatsApp kunt gebruiken.
Ook kun je tijdens deze uren terecht met andere digitale vragen. De cursus is gratis, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. De cursus Klik & Tik wordt georganiseerd door Bibliotheek De Kempen, Beers Vitaal en WIJzer Oirschot.
De startdatum van deze cursus is vrijdag 12 januari 2024. Vanaf dat moment kun je iedere vrijdagochtend (met uitzondering van schoolvakanties) van 10:30-11:30 uur terecht in de vergaderruimte van WIJzer in Ontmoetingscentrum Ons Mevrouw om te leren omgaan met internet. Je volgt de cursus in eigen tempo. Je dient wel zelf een laptop of tablet mee te nemen!

Je kunt je aanmelden voor deze cursus Klik & Tik tijdens openingstijden bij Bibliotheek Oirschot via telefoonnummer 085 77 33 292, of via een mailtje naar oirschot@bibliotheekdekempen.nl. Uiteraard mag je ook langskomen bij de Bibliotheek aan De Loop 67 in Oirschot voor meer informatie of aanmelden!

 

Andere cursussen en informatiepunten bij de Bibliotheek

De Bibliotheek is de plek waar iedereen terecht kan voor hulp met taal en digitaal. Heb je al meer ervaring met de computer en internet? Volg dan de cursus Digisterker of DigiVitaler. Hierin leer je werken met de digitale overheid en zorg. Daarnaast verwijst en begeleidt de Bibliotheek je bij vragen over de overheid. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kun je terecht met vragen over bijvoorbeeld belastingen en toeslagen, zorg regelen en AOW aanvragen. Het informatiepunt is altijd geopend tijdens openingstijden.